top of page
promofoto Rop2.jpg

Arie Vuyk, Ruth Elings en Rop Janze (Cabaret)

Zaterdag 18 januari 2025

20:30 uur

16 euro

promofoto Ruth.jpg

Arie Vuyk, Ruth Elings en Rop Janze

Deze avond kunt u maar liefst genieten van 3 cabaretiers voor de prijs van 1!

Arie Vuyk speelt Op dreef!

 

Op zijn vierde jaar kreeg Arie Vuyk een bijna-doodervaring. Terug op aarde begon hij zich te ergeren aan Zwitserse zakmessen, de gemiddelde smaak, stickers en musea. Dat was in het hiernamaals allemaal veel beter geregeld....

 

Vijftig jaar later viert Arie in het theater zijn bijna-doodervaring met liedjes, conferences, typetjes en met u. 

 

Hij zal een nieuwe manier van playbacken introduceren en stilstaan bij  fenomeen de groene flits . Hij zoekt antwoord op de vraag of we ook gelukkig kunnen zijn zonder zingevingscursussen. Als de hele wereld je huis is, waarom willen we dan groot wonen?

Vuyk lacht die vragen samen met jou weg, en dat is de hemel op aarde.

 

Arie Vuyk won drie cabaretfestivals, verscheen op televisie en speelde in New York en Reykjavik in het Engels. 

Ruth Elings speelt Volg mij

In ‘Volg mij' neemt kleinkunstenaar Ruth Elings (winnaar Utrechts Kleinkunst Festival 2023) je aan de hand als je verandering een beetje spannend vindt. Ze is er namelijk achtergekomen dat er een hoop moet veranderen in de wereld, hoewel de dominee van de kerk waarin ze opgroeide daar toch net anders over denkt.

 

In 'Volg mij' neemt kleinkunstenaar Ruth Elings je aan de hand als je verandering een beetje spannend vindt. Dat vindt ze zelf namelijk ook, Ruth is opgegroeid met het idee dat verandering vooral vermeden moet worden. In het kleine, christelijke dorpje waar Ruth vandaan komt moet ze elke zondag twee keer naar de kerk. Van de ellenlange preek van de dominee snapt Ruth niet veel, dus op een dag besluit ze het heft in eigen handen te nemen: ze stuurt de dominee een brief waarin ze vraagt om een kindernevendienst. Een eenvoudige preek voor de kinderen uit de gemeente, zodat zij God beter leren begrijpen. Maar verandering blijkt niet zo eenvoudig als Ruth had gehoopt. 

 

Inmiddels is Ruth erachter gekomen dat er een hoop moet veranderen in de wereld. En hoewel niet iedereen is opgegroeid in de kerk, zijn er heel veel mensen die verandering toch een beetje eng vinden. Kijk maar naar de volharding waarmee tradities in stand worden gehouden. In ´Volg mij´ helpt Ruth je met het zetten van je eerste stapjes om van verandering een iets minder eng woord te maken. 

 

Kleinkunstenaar en theatermaker Ruth Elings studeerde in 2018 af aan het Utrechts conservatorium. Met haar voorstelling TOBBEN speelde ze inmiddels in meer dan 30 theaters door het hele land. In haar voorstellingen is Ruth ontwapenend op een komische manier en zingt ze de sterren van de hemel. In 2023 won Ruth het Utrechts Kleinkunst Festival.

Rop Janze speelt Ben ik dit?

 

Rops leven staat al drie jaar lang op pauze door post covid. Hoe zwaar dat soms ook is, Rop ziet toch de humor in de longarts die zich bij een fietstest ontpopte als een Tour de France trainer. Maar ook in zijn eigen haperende functioneren. En in de onverwacht grote bereidheid van medereizigers die hem met zijn rolstoel de tram in willen helpen. 

In zijn nieuwe voorstelling “Ben ik dit?”  zingt, dicht, grapt en rapt Rop over doorgeschoten zelfcompassie, de dolgedraaide digitalisering van de verzorgingsstaat en het overwinnen van schroom om aangeboden hulp aan te nemen. En dan zijn er ook nog de goed bedoelde adviezen van Jan en alleman. Want het leven is maakbaar. Toch? 

Natuurlijk komen ook zijn alter ego's langs: Annie van Driel, de vrouw op leeftijd met haar moeilijke benen die maar liefst drie keer corona kreeg. En poetryslam dichter Brako, die door raadselachtige oorzaken alleen maar energieker werd!

Vuyk
bestelknop2_edited.jpg
bottom of page