top of page
foto-rieany-plus.jpg

Rieany Plus -
Tickets for Rieany Plus  
(zang en gitaren)

Zaterdag 30 november 2024

20:30 uur

16 euro

“Tickets For RIEANY PLUS”

 

RIEANY PLUS bestaat uit drie bevlogen en eigenzinnige musici die in dienst van het lied spelen en zingen tot kunst hebben gemaakt. Een trio met een rijk verleden in het Nederlandse club- en theatercircuit: 

  • Rieany Janssen (zang, o.a. Midnight Hour, Boerenleenband, Rienne Va Plus)

  • Jan Hendriks (gitaar en zang, o.a. Doe Maar, Boudewijn de Groot, Philip Kroonenberg, CCC Inc, Jack Poels.) 

  • BJ Baartmans (gitaar, mandoline, slidegitaar en zang, o.a. Iain Matthews, Jack Poels, Frans Pollux, Philip Kroonenberg, JW Roy, Andre Manuel)

 

In de voorstelling “Tickets For RIEANY PLUS” hoor je liedjes van het album “Songs for Rieany Plus”, uitgebracht door Continental Record Services (Januari 2024). Jan Hendriks en BJ Baartmans arrangeerden en produceerden 12 liedjes, geschreven door een bijzonder gezelschap songschrijvers die als opdracht meekregen om songs te schrijven vanuit het perspectief van de andere sekse, vanuit een ander gender. Dit leverde een geweldig repertoire op, dat op het lijf geschreven bleek van zangeres Rieany. 

 

De “schrijvers” Boudewijn de Groot, Gé Reinders, Jack Poels, Jan van de Meij, JP den Tex, Wouter Planteijdt, Eric van Dijsseldonk, BJ Baartmans, Philip Kroonenberg, Jan Hendriks, Björn van der Doelen, Jan van Bijnen en Iain Matthews kwamen met americana, reggae en folky popsongs met intrigerende teksten in zowel het Engels als het Nederlands. Dit repertoire wordt in het theater aangevuld met passende nummers uit eerdere projecten rond Rieany Janssen.

Bassist/zanger Richard Wallenburg zal bij “Tickets For RIEANY PLUS” als extra bandlid het podium op zal gaan.

 

https://www.rieany.nl/projecten/rieany-plus/

 

Single “how does that work”    

https://spotify.link/8T6GVRIT6Cb

Foto: www.rieany.nl 

RieanyPlu
bestelknop2_edited.jpg
bottom of page