top of page
RobOuwerkerk_347A0899-bewerkt (003).jpg

Nico Meurs-
Volgende X
(tragikomedie)

Vrijdag 4 april 2025

20:30 uur 

16 euro

Volgende X

noodlot, dromen, wachten, liefde én ‘keepen in het eerste van AZ’!

Acteur en theatermaker Nico Meurs speelt de solovoorstelling “VOLGENDE X”.

Deze bekroonde tekst uit 1993 is van de Engelse schrijver Ron Aldridge. Nico heeft het voor deze Nederlandse versie opnieuw vertaald en bewerkt tot een geestige tragikomedie.

In het stuk wordt de toeschouwer meegenomen naar het schemergebied tussen leven en dood. Of zoals Shakespeare Hamlet laat zeggen:
“Er is meer tussen hemel en aarde, Horatio… ”


De voorstelling zit vol: humor, vaart en ontroering; is zowel beklemmend, als ook grappig en diep-menselijk. Maar bovenal kent “VOLGENDE X” een aantal zeer onverwachte ‘plot-twists’ die de toeschouwer op het puntje van de stoel zal laten zitten!

 

Een man alleen in een verlaten wachtruimte van het ziekenhuis wacht gespannen af of zijn vrouw Maaike, die een auto-ongeluk heeft gehad, nog uit haar coma zal ontwaken. Ondertussen doodt hij de tijd met verhalen, grappen, liedjes, imitaties, anekdotes, bespiegelingen en herinneringen… Langzamerhand kom je meer-en-meer te weten over zijn leven en over de toedracht van het ongeluk.

Acteur/theatermaker Nico Meurs (Alkmaar, 1970) studeerde in 1994 af aan de Toneelschool Amsterdam. Hij is verbonden aan Theaterstichting De Blauwe Feniks en Theatergroep ALKmaar (TALK). Daarnaast is hij ook als gast-acteur te zien bij andere gezelschappen.

Spel en Tekst:  Nico Meurs 

Productie: Theaterstichting De Blauwe Feniks

Nico Meurs
bottom of page