top of page
Trio Naegele _HR_ © Foppe Schut _S230298.JPG

Jorian van Nee, Emma en Katja Naegele

Klassieke klanken door jong talent

Zondag 9 februari 2025

15:00 uur

16 euro

Deze drie jonge, zeer getalenteerde musici hebben al vele prijzen in de wacht gesleept! Zij zullen werken spelen van o.a. Brahms, Schumann en Rachmaninoff's eerste pianotrio. 

Emma (cello) was aanvoerder van het strijkorkest van de Musica Mundischool en trad solistisch op met het Utrechts Kamer Orkest, Real Filharmonía de Galicia en het Heemsteeds Philharmonisch Orkest. Op 5,5-jarige leeftijd begon Emma cello te spelen, eerst bij haar moeder en later aan de Academie voor Muzikaal Talent in Utrecht. Met steun van de VandenEnde Foundation studeerde ze twee jaar aan de Musica Mundi School in België. Nu studeert ze aan de Universität Mozarteum in Salzburg. Emma heeft diverse prijzen gewonnen en deelgenomen aan verschillende internationale festivals.  

In januari 2024 won Katja (viool) de 1e prijs op het Nederlands Vioolconcours catagorie Iordans B. Op haar vijfde begon Katja met vioolspelen onder leiding van Liesbeth Ackermans. Op
9-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam bij Coosje Wijzenbeek. Later kreeg ze les van Sarah Kapustin en Wiesje Miedema. Met de Fancy Fiddlers reisde ze naar Zwitserland, Noordwijk en Eerde voor masterclasses en gaf ze concerten in diverse locaties, waaronder het Concertgebouw. 

Jorian (piano) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam onder David Kuyken en later Frank Peters. Hij begon met pianospelen op 9-jarige leeftijd en kreeg les van diverse docenten, w.o. Boris Giltburg en Jan Wijn. Jorian treedt vaak op, zowel solo als in ensembles, inclusief het Audax Trio. Hij heeft met verschillende orkesten gespeeld en verscheen op radio en televisie, waaronder Radio 4 Muziekwijzer, De Wereld Draait Door en Podium Klassiek. Als componist won hij prijzen bij het Prinses Christina Concours en het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Jorian heeft een Bechstein-vleugel van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Voor meer informatie, zie www.jorianvannee.nl

Foto: Foppe Schut

JoranEmmaKatja
bestelknop2_edited.jpg
bottom of page