top of page
DjuwaJames.jpg

James Oesi contrabas en pianiste Djuwa Mroivili (klassiek concert)

Zondag 10 maart, 15.00 uur

€ 17,00

James Oesi pic16.jpg

Voor het eerst werken contrabassolist James Oesi en pianiste Djuwa Mroivili samen. Met een bijzondere programma vol bekend en minder bekend klassieke repertoire. Gecentreerd rondom de eind 19e en begin 20ste eeuw met werken van Dvořák, Brahms en Gerswhin, plaatsen Mroivili en Oesi ook muziek van klassieke componisten van kleur uit dezelfde tijd. Vanuit Engeland Samuel Coleridge-Taylor en vanuit de Verenigde Staten Florence Price, William Grant Still en Robert Nathaniel Dett. Terwijl ze grote invloed hadden op hun tijdgenoten zijn deze namen pas de laatste jaren steeds bekender aan het worden bij een groter publiek. Hiernaast zetten Oesi en Mroivili ook traditionele Afro Amerikaanse werken vanuit die tijd op het programma die grote invloed hadden op Dvořák en Gershwin waardoor de context van deze werken wat helderder wordt gemaakt voor het publiek van nu.

 

James en Djuwa spelen dit programma bij THEATER Podium Heino

Over James Oesi, een korte introductie: ik ben een professioneel klassiek solo-contrabassist, opgegroeid in Zuid Afrika, studeerde in Moskou en Den Haag. Sinds mijn afstuderen (met een 10+ in 2012 waarvoor ik de Fock medaille voor beste eindexamen van dat jaar won) speel ik met veel plezier met mijn soloprogramma's op diverse plekken in Nederland en België. De programma's, bestaande uit werk van onder andere Bach, Schubert, Beethoven en Berio, speelde ik bijvoorbeeld al op het Amsterdamse Grachtenfestival, het Concertgebouw in Amsterdam, De Oosterpoort Groningen, Festival Wonderfeel, Cityproms Leeuwarden, TivoliVredenburg in Utrecht, het Bachfestival Dordrecht, November Music en Cross Linx Festival. Ook speelde ik meerdere keren op NPO Radio 4 en NPO Radio 1 en was ik te gast bij Vrije Geluiden.

Samen met pianiste Djuwa Mroivili (https://nl.wikipedia.org/wiki/Djuwa_Mroivili / https://www.youtube.com/watch?v=PkMG8buiGWk) release ik september 2023 een album met een (nog op te nemen) selectie muziek van oa. Dvořák, Brahms (Hongaarse Dansen) en Gershwin maar ook componisten van kleur als Florence Price, Samuel Coleridge-Taylor en William Grant Still en een aantal spirituals. De opnames worden gemaakt door Gammy-winnend technicus/producer Jonathan Allen.

Foto ('s): Jeroen Stoop

Jaes Oesi
bestelknop2_edited.jpg
bottom of page