top of page
Kira-Kool-Dikkie-Dik-en-de-taart-©-Willem-Schalekamp.jpg

Joes -
Dikkie Dik en de taart
2+ 
(Kindervoorstelling)

Zondag 23 maart 2025

15:00 uur 

7 euro

Dikkie-Dik-en-de-taart-©Jet-Boeke.jpg

Kira Kool - Dikkie Dik en de taart 

Klein Amsterdam Producties

 

Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één... Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet... De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?

 

Dikkie Dik en de taart: een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

Klein Amsterdam Producties ontwikkelt en produceert jeugdtheater. Ze bedenken concepten en koppelen daar de juiste artiesten en creatievelingen aan. Met artistieke teams maken ze vervolgens mooie, vrolijke en toegankelijke producties. Zo’n productie kan zowel klein- als grootschalig zijn en geschikt voor peuters, kleuters en jongste jeugd.

 

Kira Kool is geboren en getogen in Bunschoten-Spakenburg, waar ze al snel de liefde voor muziektheater ontdekte. Zo vroeg haar juf in groep 3 ooit aan haar ouders of ze thuis wel eens sprak, omdat ze op school alleen maar zong. Een anekdote die symbool staat voor het werk van Kira. Verhalen zijn veel mooier wanneer ze gezongen of gespeeld worden!

 

Tijdens de opleiding Muziektheater heeft Kira zich gespecialiseerd in de performerskant van het vak. Met extra zang- en acteervakken ontwikkelde ze zich op deze vlakken, wat uiteindelijk samenkwam in haar eindexamen Superficial Supremacy. Dit schreef, componeerde en regisseerde zij zelf, terwijl ze ook nog eens een van de hoofdrollen speelde.

 

Inmiddels woont Kira in het hartje van Utrecht. Een bruisende, theatrale stad waar zij helemaal thuis is. Sinds de zomer van 2015 is Kira daar zelfstandig ondernemer onder de naam Kira Kool Producties. Daarmee verzorgt ze muziektheatrale projecten waarin wordt uitgedaagd om grenzen te verleggen.

Spel: Kira Kool

Producent: Klein Amsterdam Producties

Foto:  Willem Schalekamp

Illustratie: Jet Boeke

Dikkie Dik
bottom of page