top of page
Schermafbeelding+2022-11-22+om+22.40.56.png

Yellofox - Pop, Americana, Folk, Blues (muziek)

Zaterdag 16 maart, 20.30 uur

€ 17,00

Yellofox is groovende drums, een grote contrabas, een extravagante cello, viool, gitaren, mandoline veel zang! Alle ingrediënten voor een heerlijke avond vol folky Americana. En als je dan ook nog het temperament en de energie van het 'frontduo' Jorieke en Marc daarbij optelt, weet je zeker dat het geen stilzitten wordt. Verwacht geen gelikte show van begin tot eind, maar bereid je voor op leuke anekdotes, oprechte verhalen en heerlijke songs waarbij ze de prachtigste luisterliedjes met het grootse gemak afwisselen met opzwepende ritmische songs, waarin de echo van zowel bluegrass, folk als pop in doorklinkt.

De muziek van Yellofox is beïnvloed door de grote songwriters uit de sixties en seventies. Denk aan de types Cat Stevens, Paul Simon, Gram Parsons, Jackson Brown. En als we de magische cello van Jorieke de Vet in sommige songs horen dan moeten zij zeker liefhebbers van Nick Drake  zijn. Maar wat vooral opvalt is de bijzonder samenzang van Jorieke de Vet en Marc Mosmans, het artistieke hart van Yellofox. Naadloos vinden de stemmen elkaar in meerstemmige melodieën die je meenemen naar het Amerika van weleer. Nostalgisch, melancholisch om je dan weer omver te blazen met een opzwepende groove waarbij het onmogelijk is om stil te zitten.

Marc en Jorieke delen dezelfde passie voor verhalen vertellen. Zowel in de muziek als in de documentaires die ze samen maken. Het zijn altijd herkenbare menselijke emoties waar ze over schrijven. Twijfels, geluk, verlangen en verbazing vullen de teksten van de liedjes en daarmee ook een avond Yellofox. 'Tomorrow will be gone, but this is today'. is de bijzondere titel van hun debuutplaat. En als we vertellen dat hun tweede plaat de titel: For the Dreamers’ draagt, dan weet je uit welk hout ze gesneden zijn.

Met hun heerlijke muziek touren ze sinds 2020 door heel Nederland. Dit doen ze in kleine akoestische bezetting in kleine zalen en theaters of als hele band in de poppodia of op één van de vele festivals. Wij denken dat Yellofox muziek maakt die je diep kan raken. En waar je dan geraakt wordt mag je zelf komen ervaren!

Vocal & guitar: Marc Mosmans
Cello, mandoline & vocal : Jorieke de Vet
Violin, percussion & Vocal : Pauline de Vet
Electric guitar & vocal : Roger Verbeek
Double bass: Ronald de Jong
Drums: Frans Pruis

 

‘Amerikaanse folkpop van Nederlandse bodem. Yellofox creëert een eigen geluid en maakt sfeervolle, soms melancholische maar ook opbeurende deuntjes die zeker de moeite waard zijn.’ - 3voor12

Yellofox.net

Foto ('s): Yellofox

Jellofox
bestelknop2_edited.jpg
bottom of page