top of page
Zwarte Miep - RH - affiche beeld - kleur.jpg

Rik Hoogendoorn - Zwarte Miep, een bijzondere familiegeschiedenis (toneel)

Zaterdag 29 oktober, 20.30 uur

€ 16,00

Na het overlijden van zijn moeder, zes jaar na zijn vader, vond acteur Rik Hoogendoorn bij het uitruimen van het ouderlijk huis op zolder een grote doos vol met brieven. Hij begon te lezen en kon niet meer stoppen. Zijn vader vocht tijdens de Politionele Acties in Indonesië, zijn moeder zat thuis in Vlaardingen op hem te wachten. Deze vondst was de directe aanleiding tot het maken van deze voorstelling.

 

Verborgen verleden
Rik Hoogendoorn vertelt in deze meeslepende theatermonoloog het opmerkelijke levensverhaal van zijn moeder, die vanwege haar donkere weelderige haardos altijd Zwarte Miep werd genoemd. Op verrassende wijze laat hij zien dat ook in het leven van gewone mensen de wereldgeschiedenis nooit ver is; de Beurskrach in 1929, de Crisisjaren, de Tweede Wereldoorlog, de Politionele Acties en de Watersnoodramp lijken een opmaat te zijn van die ene belangrijke gebeurtenis in 1958.

 

Rik Hoogendoorn is een bekend Nederlands acteur. U kent hem zeker door zijn rol als Rik uit Sesamstraat, maar hij speelde ook in o.a. Kees & Co, Flikken Maastricht, Flodder en Dokter Tinus. 

 

www.rikhoogendoorn.nl

Fotograaf: Roman Jans

Maaike Widdershoven: Optredens
bestelknop2_edited.jpg
bottom of page