top of page
Front Porch Sessions_(c)Anne van Zantwijk_11769 5 def.jpg

Niki Jacobs - The Front Porch Sessie (concert)

Zondag 19 maart, 15.00 uur

€ 17,00

Uitverkocht

Voorjaar 2021 mocht Niki Jacobs een bijdrage leveren aan een groot online event in London ter ere van de 80ste verjaardag van Bob Dylan. Toen zij rond die tijd eveneens door Stadsschouwburg Philharmonie in Haarlem werd gevraagd om een aantal concerten te verzorgen voor de lokale gemeenschap, vroeg ze Ivo Dinkelaar – Singer Songwriter, zanger en mede frontman van The Dutch Eagles en Emile Visser – Cellist van het wereldberoemde Metropole orkest te vragen om haar te vergezellen. Voortvloeiend uit deze bijzondere activiteiten ontstond een nieuwe voorstelling. The Front Porch Sessies: Liedjes vanaf de jaren ’30 tot nu uitgevoerd in een akoestische setting, met drie stemmen, twee gitaren, een cello, banjo en vooral heel veel liefde voor bloedmooie songs.

Liedjes die je het liefst tijdens een zachte nacht onder de sterrenhemel in een schommelstoel op de veranda wilt horen en precies dát gevoel brengen zij dit najaar naar het theater met The Front Porch Sessies.

Op – The Front Porch – zingen Niki Jacobs, Ivo Bernard en Emile Visser het repertoire van Geeshie Whiley, Leonard Cohen, Bob Dylan, Dolly Parton, Emmylou Harris, maar ook songs van Gillian Welch, Loretta Lynn, Willie Nelson, Joan Baez aangevuld met songs van eigen hand. Drie vrienden die elkaar na een lange tijd treffen op een veranda in Tennessee, samen muziek maken en aan elkaar en aan u mooie verhalen vertellen. Verhalen over de liefde, de drank, de dood en het geluk. Kortom: het leven.

Vorig jaar stond Niki in ons theater met het concert Van Cohen tot Winehouse – een ode aan joodse popiconen. We ontvingen zoveel enthousiaste reacties dat we haar hebben gevraagd vaker langs te komen. En gelukkig zei ze: ja!

 

www.nikijacobs.nl

Maaike Widdershoven: Optredens
bestelknop2_edited.jpg
bottom of page