Julika Marijn.jpg

Julika Marijn en Diederik van Vleuten - werkvoorstelling ‘In de schaduw van Rembrandt’ 

Dinsdag 20 december, 20.00 uur

€ 7,50

Na succesvolle solovoorstellingen over Etty Hillesum, Lady Di en Helene Kröller-Müller bereidt de bekende actrice Julika Marijn zich voor op haar nieuwe programma: ‘In de schaduw van Rembrandt’. Hierin laat zij Rembrandts tweede vrouw, Geertje Dircx, aan het woord.

Geertje Dircx was Rembrandts tweede vrouw. Ze was jarenlang zijn minnares en voedde zijn zoon Titus op. Ze zag zijn meesterwerken, waaronder De Nachtwacht, ontstaan en stond zelf ook model voor de grote schilder. Totdat Hendrickje Stoffels uit Bredevoort ten tonele verscheen. Geertje werd bruut opzijgeschoven en uiteindelijk door Rembrandt laten opsluiten in een tuchthuis.

Al meer dan 350 jaar staat ‘de meester van het licht’ wereldwijd in de schijnwerpers. In de schaduw van Rembrandt is de herstory van Geertje; een eigentijdse voorstelling over de keerzijde van genialiteit en roem, loyaliteit en de bittere grenzen daarvan.

Op dinsdag 20 december a.s. om 20.00 uur presenteren Julika en Diederik het resultaat in de vorm van een zogenaamde werkvoorstelling. Verwacht geen decors en pruiken, een uitgekiende lichtshow of andere toeters en bellen. Met het script in de hand leest Julika jullie voor en proberen zowel zij als Diederik een aantal ideeën uit. De reacties uit het publiek spelen daarin een belangrijke rol.

Een unieke kans om van dichtbij te ervaren hoe een voorstelling gemaakt wordt én tegelijkertijd vanaf minuut één meegenomen te worden in de magie van het theater.

Na afloop is er gelegenheid in gesprek te gaan met Julika en Diederik.       

 
bestelknop2_edited.jpg