STAAND Als jij kon spreken - credits Richard Beukelaar.jpg

Judith van der Klip - Als jij kon spreken: memoires van een viool (muziektheater/klassiek)

Zaterdag 19 februari, 20.30 uur

€ 17,00

Wat heb je te vertellen als je ruim 200 jaar oud bent? Violiste Judith van der Klip neemt je in haar voorstelling mee op een muzikale reis van 1800 tot nu, geïnspireerd door de geschiedenis van haar prachtige oud-Hollandse viool. Ze wordt hierbij vergezeld door een pianist, bandoneonist en strijkkwartet. De voorstelling zal worden ondersteund door prachtige visuals; de stem van de viool wordt vertolkt door Eric Corton. 

 

De viool die Judith in bruikleen heeft een interessante geschiedenis. Een soortgelijke viool ligt bijvoorbeeld in het Rijksmuseum. ‘De Nederlandse vioolbouw uit het verleden doet niet onder voor de beroemde Italiaanse maar er is nog weinig over bekend’, zegt Hubert de Launay. Hubert is kenner en onderzoeker van de Nederlandse vioolbouw en gespecialiseerd in de restauratie van bijzondere instrumenten. Als inspiratiebron voor de voorstelling doorzoekt Judith met Hubert de archieven om te achterhalen wat haar viool heeft meegemaakt.  

 

Zo ontstaat een reis door de tijd vergezeld door prachtige en veelzijdige vioolmuziek. Startend bij de plek waar de boom voor het hout van de viool moet hebben gestaan langs het 18e eeuwse Amsterdam, het (klassieke) Haagse Hof, via zwoele Argentijnse Tango naar eigentijdse muziek en plekken op Nederlandse en internationale pop en dancepodia.

 

Over Judith van der Klip

De Zwolse violiste Judith van der Klip heeft na haar vioolstudie aan het ArtEZ Conservatorium zo’n beetje elk muziekgenre gespeeld. Ze heeft een eigen strijkkwartet en speelde mee in producties van o.a. Alain Clark, Blaudzun, Tangarine, Typhoon, Martin Garrix, Dool (Raven van Dorst), het Malando Orkest, Armin van Buuren en Mr. Probz. 

Fotograaf: Richard Beukelaar

LIGGEND Als jij kon spreken - credits Richard Beukelaar.jpg
 
bestelknop2_edited.jpg