top of page
Joris 2023 Kleur (002).jpeg

Joris Haverkort - 'Oneindige creativiteit met Artificial Intelligence‘ (theatercollege)

Zaterdag 16 december 20.30 uur 

€ 15,00

JH1.jpg

Op tv, in de krant, in tijdschriften en podcasts wordt er de laatste tijd over bijna niets anders meer gepraat dan over Artificial Intelligence. De één ziet het als het begin van het einde van de maatschappij zoals wij die kennen, de ander kijkt naar de vele mogelijkheden die kunstmatige intelligentie biedt. Bij ons gaat Joris Haverkort, Directeur Microsoft Technologie, ons op een begrijpelijke manier vertellen hoe generatieve AI voor oneindige menselijke creativiteit kan zorgen in de Metaverse.
 

Generatieve AI? 

Metaverse?

             

 

 

 

                                                                                                                                                            
 

 

 

 

Generatieve AI is een vorm van kunstmatige intelligentie (AI) die verantwoordelijk is voor het creëren van nieuwe, originele inhoud. Het gebruikt algoritmen (een algoritme is een stukje programmeertaal dat bestaat uit een eindige reeks instructies, die naar een zeker doel toewerken)  om inhoud voort te brengen zoals afbeeldingen, video’s, muziek en meer, zonder menselijke tussenkomst. Bijvoorbeeld het creëren van kunst tot het aandrijven van games. Generatieve AI kan ook worden gebruikt om fotorealistische beelden te maken, die niet van echt te onderscheiden zijn en ook om originele muziek te maken, waarbij algoritmen worden gebruikt om unieke melodieën en ritmes te genereren. Ook kan het worden gebruikt om romans en korte verhalen te maken of om grappen en andere vormen van entertainment te genereren.

De Metaverse is een uitgebreide virtuele wereld waarin mensen met elkaar kunnen samenkomen, communiceren en experimenteren. De Metaverse biedt een grenzeloos canvas voor creatieve uitingen, waar mensen hun eigen identiteit kunnen vormgeven en unieke ervaringen kunnen creëren en delen met anderen.

Door deze symbiose staat een tijdperk van oneindige menselijke creativiteit voor de deur en het is aan ons om deze kans te omarmen en de grenzen van onze verbeelding te verleggen. Hierdoor laten we een erfenis van grenzeloze creativiteit achter voor toekomstige generaties.

Huh.jpg
Maaike Widdershoven: Optredens
bottom of page