top of page
Schilderij-Fluiten-in-het-Donker-Helmert-1600x1083.jpg.webp

Helmert Woudenberg - Fluiten in het donker, een collage van Kronkels van Simon Carmiggelt (toneel)

Zaterdag 11 maart, 20.30 uur

€ 16,00

‘Soms voel ik me als die eenzame wandelaar in het donkere woud, die, ofschoon vrolijk fluitend, voortdurend vreest uit een hinderlaag te zullen worden besprongen.’

Simon Carmiggelt 

 

Jarenlang schreef Simon Carmiggelt elke dag een Kronkel in Het Parool, een kort verhaal waarin geregeld een man (vaak de schrijver zelf) door de stad slentert en in een komische situatie belandt of een ontmoeting heeft met een kleurrijk type. Deze ‘cursiefjes’ werden gebundeld in meer dan 100 boeken, die tientallen drukken beleefden. Ook las hij ze jarenlang voor op televisie.

 

Na het succes van zijn eerste Carmiggelt-programma maakte Helmert Woudenberg een tweede selectie. In de voorstelling Fluiten in het donker, ook de titel van een bundel, ‘speelt’ Woudenberg een aantal van de mooiste verhalen; over kwetsbare kinderen, verliefde stelletjes, peper-en-zout echtparen, publieke vrouwen, kroeglopers en andere buitengewone zonderlingen. 

 

Over de acteur
Helmert Woudenberg (1945) behoort tot de top van het Nederlands toneel.
Hij was een van de oprichters van Het Werktheater, een theatercollectief dat van grote invloed is geweest op het hedendaagse toneel. Vorig jaar toerde hij met Toneelgroep Jan Vos door het land met de locatievoorstelling Mansholt. Naast acteur is hij ook regisseur, docent en toneelschrijver. 

 

www.helmertwoudenberg.nl

 

Fotograaf: Sanne Helgenberger

Helmert-Woudenberg-Carmiggelt-Foto-Sanne-Helgenberger.jpg.webp
Maaike Widdershoven: Optredens
bestelknop2_edited.jpg
bottom of page