top of page
HH B & B Vierkant .jpg

Helligen Hendrik - Bar&Boos (cabaret - try-out)

Vrijdag 14 april, 20.30 uur € 17,50

Uitverkocht

Op 12 december 2020 gaf Bert Eeftink alias Helligen Hendrik zijn try out voorstelling ‘Wen d’r mar an!’ bij THEATER Podium Heino voor twee maal een uitverkochte zaal. Een show waarin Hendrik zich openbaarde als circusdirecteur met grote ambities. Van die ambities (een nationale tour in een enorme circustent) kwam natuurlijk niets terecht. Wel kwam de cabaretier met een moderne variant van het Sinterklaasfeest.
Dat is zo goed bevallen, dat hij alweer zijn achtste programma ‘Bar&Boos’ als try out bij ons komt geven, want hij wil graag weten wat zijn fans uit Heino van zijn show vinden.

 

In ‘Bar&Boos’ ontpopt de nukkige Tukker zich als barman, omdat de uitbater van zijn vaste stamkroeg ermee stopt. Tegen wil en dank neemt Hendrik zijn werk over. De mensen waar hij normaal mee aan de stamtafel zat, zijn nu ineens zijn klanten. En dat levert natuurlijk een hoop gemopper en hilarische situaties op.

 

“Helligheid is net stront, ut mut d’r uut”. Dat is al jaren het credo van Hendrikus Antonius van der Pette, oftewel Helligen Hendrik. Dit weerbarstige heerschap liet voor het eerst van zich horen op Radio Oost, waar hij tussen 2004 en 2010 een wekelijkse column had. Daarin maakte hij zich ongemeen druk over alledaagse dingen.

De stap naar het theater was niet meer dan logisch en in 2007 verscheen Hendrik voor het eerst op de planken van de oostelijke theaters. In zijn eerste avondvullende programma ‘mBah’ veegde hij o.a. de vloer aan met Sinterklaas, anti-rokers en met de vrouwenmode. De show, uitgezonden op oudejaarsavond op TV Oost, had een ongekende kijkdichtheid. Daarmee was de naam van Hendrik gevestigd.

Maaike Widdershoven: Optredens
bestelknop2_edited.jpg
bottom of page