top of page
Grens FlyerA5VK3kl.jpg

Ekaterina Levental - De grens (muziektheater/klassiek)

Zaterdag 13 januari, 20.30 uur

€ 17,00

‘Welkom in niemandsland, waar niemand zeker is.‘

Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.

De Grens is het vervolg op de succesvolle voorstelling De Weg. Daarin vertelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. De Grens begint daar waar De Weg eindigt.

Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaansrecht, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

‘Ik zal alles doen om iemand te mogen worden.’

Wat een geweldige theaterpersoonlijkheid … Een heel sterke vrouw, die in staat is te vechten tegen haar lot … Superieur ironisch. – Max Arian, Theaterkrant  ★★★★

 

Diepgang en humor in een onewomanshow … Ekaterina Leventals aanwezigheid op onze podia dient een wezenlijk Nederlands belang. – François van den Anker, september 2017, Place de L’Opera

Enkele reacties publiek

 

“Wat een prächtige voorstelling Ekaterina Levental en Chris Koolmees! Wij hebben genoten. Ga het zien als je de kans krijgt!”

 

“Wij waren er gisteren en waren ook volledig in de ban!”

 

“Mijn gedachten flitsen van je woorden , Katja, en beelden van je voorstelling. Het heeft me geraakt en brengt mijn eigen absurde herinneringen en de meest onvoorstelbare vluchtelingervaringen naar boven. (En, jeetje zoveel herkenbare, bijna identieke situaties). Ook ik weiger hiervoor te schamen.”

 

“Prachtige ontroerende voorstelling over de wilskracht van de mens en waarin Ekaterina ook haar komische talent openbaart. Een voorstelling die iedereen moet gaan zien!”

 

“Voor wie kan gaan, doen! In alle opzichten prachtig.
De try-out was een cadeau voor wie er bij was.”

“Indrukwekkend, hoopgevend, hartverscheurend: als het leven zelf, gaat het meemaken!!”

 

“Ongelooflijk indringend persoonlijk verhaal. Raakt je diep in je hart van begin tot (verrassend) eind.”

 

“Deze adembenemende voorstelling zagen wij gisteren in het van Ostadetheater.
Ekaterina zuigt je in haar verhaal . Geillustreerd met betoverend harpspel en liederen, een bijzonder verhaal van een zestienjarig meisje met haar familie in een azc. Verteld met humor en rake typeringen. Ik hoop dat de voorstelling nog heel vaak te zien zal zijn!”

 

“De try-out mogen meemaken en ik kan besluiten: het ziet er NU al geweldig uit! Het doet je nadenken en grijpt aan, maar bovenal: het geeft je levenskracht. Dank daarvoor en heel veel succes toegewenst met de reeks optredens!”

“Vanavond een fantastische voorstelling gezien: De Grens door Ekaterina Levental en Chris Koolmees. Indringend verhaal van een vluchtelinge in Nederland, meesterlijk verteld, gezongen, op de harp zichzelf begeleidend... magistraal muziektheater. Moet door iedereen gezien worden. DE GRENS”

“Gisteren bezocht ik in een volgepakt Van Ostadetheater in Amsterdam het theaterconcert 'De Grens', totaal theater in optima forma. Harpspel en zang van Ekaterina Levental kende ik reeds maar haar acteertalent en humor waren nieuw voor mij.

'De Grens' vertelt het waargebeurde verhaal van een jonge vluchtelinge, afkomstig uit de Sovjet Unie, die niets liever wil dan 'iemand te mogen zijn' in Nederland. Ontroerend, hoopgevend, prachtig. Volgens mij is deze productie klaar voor grotere zalen. “

“Ik heb echt met volle teugen genoten van de voorstelling en ik was diep onder de indruk! Wat een multi talent en een relevant thema, op een pakkende manier gebracht.“ 

Foto ('s): Chris Koolmees

Ekaterina
bestelknop2_edited.jpg
bottom of page