top of page
2015-11-17 Ekaterina Levental-De Weg (A.Kers) (155) kopie.JPG

Ekaterina Levental - De weg, een vlucht die vleugels kreeg (muziektheater, opera, klassieke muziek)

Zondag 20 november, 15.00 uur

€ 17,00

In dit autobiografische, ontroerende theaterconcert neemt mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental (Tasjkent, 1977) het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg door verschillende landen, begon in het huidige Oezbekistan. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie,  kregen zij en haar familie te maken met oplaaiend antisemitisme en moesten vluchten.

 

De familiegeschiedenis lijkt zich te herhalen; al in de jaren dertig probeerde haar grootmoeder en haar gezin ook een nieuw leven op te bouwen. Maar aan afkomst bleek niet te ontsnappen.

De jonge Katja zoekt haar heil in de verbeelding, in de sprookjes, zoals ze die kent uit boeken en theater. Tot ze uiteindelijk midden jaren negentig in Nederland terecht komt.

 

Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam.
Ze was verbonden aan o.a. De Nationale opera, Opera Spanga en Holland Opera. Momenteel is zij te zien en te horen in diverse muziektheaterprogramma’s en concertseries. Zij maakt deel uit van harpensemble Duo Bilitis.

 

Wordt vervolgd …
De weg is de eerste in een serie muziektheatervoorstellingen van LEKS Compagnie, een samenwerking tussen EkatErina Levental en regisseur/vormgever Chris Koolmees. Deze serie behandelt relevante actuele thema's en wordt gemaakt voor een breed publiek. 

 

www.De Weg – LEKS compagnie – muziektheater


Foto’s: Chris Koolmees, Arie Kers

flyerDeWegA5.jpg
De Weg - LEKS Compagnie - Ekaterina Levental (foto Chris Koolmees) (2) kopie.JPG
Maaike Widdershoven: Optredens
bestelknop2_edited.jpg
bottom of page